Cum se calculeaza profitul net al companiei?

Cum se calculeaza profitul net al companiei?

Orice societate comerciala este infiintata pentru a inregistra profit. Cum se calculeaza profitul net, acesta poate fi obtinut prin introducearea datelor necesare intr-un program informatic de contabilitate.

Vom castiga ceva luna aceasta? Cum putem afla acest lucru? Cum se calculeaza profitul net? Numai asa stim pentru ce am muncit, ce bunastare ne putem permite noua si familiei noastre.

Am facut firma, cu ce ne-am ales luna aceasta

. Vrem sa muncim pentru noi, ne consideram capabili sa conducem o firma, sa castigam bani, dar la sfarsitul lunii vrem sa stim pentru ce am muncit, pentru ce ne-am pierdut timpul din viata noastra. Acest lucru il putem afla folosind programul informatic de contabilitate. Cum se calculeaza profitul net. Acest lucru se face prin completarea datelor despre veniturile si cheltuielile inregistrate de firma lunar, vom obtine o suma de bani pe care o putem folosi conform deciziei asociatilor dar si conform legislatiei in vigoare. In calculele unei luni sunt luate in considerare in primul rand veniturile, aceastea sunt: sume incasate din vanzari indiferent ca sunt produse agricole sau industriale, servicii sau comert. Tot venituri sunt sumele intrate in conturile firmei sub forma de dobanzi bancare, penalitati incasate datorita unor contracte, vanzari de active cu sume care constituie profit fata de valoare reala sau de cea de achizitie. In dreptul cheltuielilor pot fi trecute: in primul rand cele care compun costul produselor vandute, respectiv, valoarea platita pentru furnizorii de orice fel, de materiale sau de servicii, salarii, prime de orice fel, bonuri de masa, servicii medicale sau de asigurare prevazute in contractul de munca, combustibil pentru salariati, diurne pentru deplasari, cursuri de perfectionare, abonamente de telefon, pentru transportul in comun si metrou decontate, actiuni de petrecere a timpului liber de catre angajati(excursii, petreceri pentru sarbatori, petreceri campenesti sau intreceri sportive pentru socializare, etc) . Toate aceste cheltuieli se scad din totalul veniturilor si rezulta profitul brut. Pentru ca sa il aflam pe cel net, se scade din cel brut procentul actual de 16%. Cu profitul net al unui exercitiu financiar anual, asociatii pot hotara ce sa faca, daca il distribuie sub forma de dividende, in acest caz se mai face o scadere de 10% din suma initiala a netului sau folosesc banii pentru investitii. Cum se calculeaza profitul net, ne ajuta sa stim si ce sa facem pe viitor, ca sa il optimizam macar raportat la aceleasi venituri sau cheltuieli.

In fiecare luna putem fi bucurosi ca eforturile noastre sunt rasplatite conform inspiratiei si muncii asidue depuse. Bineanteles acest lucru il stim dupa ce aflam cum se calculeaza profitul net.

Veți avea nevoie de:
  • Cum se calculeaza profitul net
#1

Cum se calculeaza profitul net

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Business, cariera, formare

Cei mai faimosi

Cum se calculeaza impozitul pe venit al intreprinderii?

O intrepindere se infiinteaza pentru a produce un anumit tip de marfa. Cum se calculeaza impozitul pe venit al acesteia pentru a afla cat de rentabila este activitatea desfasurata.

Cum se face un plan de afaceri efectiv?