Cum se calculeaza impozitul pe venit al intreprinderii?

Cum se calculeaza impozitul pe venit al intreprinderii?

O intrepindere se infiinteaza pentru a produce un anumit tip de marfa. Cum se calculeaza impozitul pe venit al acesteia pentru a afla cat de rentabila este activitatea desfasurata.

Cum se calculeaza impozitul pe venit, formula prin care aflam daca este cazul sa continuam sau chiar sa ne dezvoltam activitatea inceputa din pasiune sau ca vedem o oportunitate de a castiga bani si atat.

Formula magica prin care ne vedem mai instariti sau nu

Cum se calculeaza impozitul pe venit?

O formula pe care o folosesc toti intreprinzatorii chiar daca nu ar fi obligati prin lege sa o faca sau nu, scopul fiind de a sti randamentul intreprinderii.

In primul rand trebuie sa faca un total al tuturor cheltuielilor, pentru ca aceasta suma trebuie sa o scada din totalul veniturilor aferente lunii respective, care nu se compune neaparat doar din vanzari, pot fi si alte activitati conexe cu activitatea de productie.

Din veniturile optinute, se pot face depozite bancare la termen, pe o perioada mai mica de o luna, dar cu randament profitabil sau conturi de economii in diferite valute. Se poate participa cu o suma de bani la achizitionarea de titluri de trezorerie, obligatiuni chiar daca sunt pentru o perioada mai mare de rascumparare.

In cazul detinerii unor cladiri, hale, incaperi, acestea se pot inchiria la nevoie obtinandu-se preturile pietei. La aceste spatii se pot monta in functie de posibilitati diferite instalatii de producere a energiei regenerabile, care ar putea produce mai mult decat necesarul din acel moment, iar surplusul ar putea fi valorificat.

Intreprinderea ar putea detine utilaje de transport, care in afara activitatii principale ar puea face servicii la comanda pentru alte firme.

Cheltuielile facute de firma, se bazeaza in principal pe costurile productiei, respectiv pe materii prime, transportul acestora, fabricatia si livrareala la beneficiar sau costuri cu vanzarea in propriile magazine. Cheltuielile cu personalul din fiecare departament in parte este o alta componenta importanta din costuri. Acestea pot fi cu salariile primele de orice fel, chiar daca sunt mentionate in contractele de munca individuale sau colective, cursurile de perfectionare, asigurari medicale.

La diferenta dintre venituri si cheltuieli se aplica un procent de 16%, ceea ce reprezinta impozitul pe profit.

Cum se calculeaza impozitul pe venit este cheia pentru un proces de productie care ne arata in mod real care sunt plusurile si minusurile care trebuie sa le armonizam cat mai bine pentru a obtine produse calitative si in acelasi timp cel putin la fel de ieftine ca si concurenta.

Cum se calculeaza impozitul pe venit, stie orice intreprindere care vrea sa aiba profit. Aceste calcule in ziua de azi se fac cu ajutorul unor programe informatice performante care genereaza rapoarte, inclusiv bilanturile.

Veți avea nevoie de:
  • Cum se calculeaza impozitul pe venit
#1

Cum se calculeaza impozitul pe venit

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Business, cariera, formare

Cei mai faimosi

Cum se calculeaza impozitul pe salariu: formule accesibile

Salariul il primim, dar stim de ce primim respectiva suma? Cum se calculeaza impozitul pe salariu, aceasta operatiune ne face cunoscut ce ni se scade din salariul brut si din ce se compune acesta.

Cum se calculeaza profitul net al companiei?