Cum sa pregatesti o Oferta Comerciala : legitatile de baza

Cum sa pregatesti o Oferta Comerciala : legitatile de baza

Invata cum sa pregatesti o oferta comerciala! Orice firma din domeniul privat trebuie sa detina si un departament pentru ofertare, deoarece traim intr-un mediu al marketingului.

Ca sa inveti cum sa pregatesti o oferta comerciala trebuie in primul rand sa ai produse pe care sa le vinzi sau sa ai cat mai multe servicii pe care le poti oferi unui anumit cumparator.

Pentru cei dintre noi care detin o companie care ofera un produs sau un serviciu este foarte important modul in care prezentam o oferta de pret posibililor beneficiari. Solicitarile pentru o cerere de oferta de pret pot sa vina in mod direct prin e-mail sau telefon (sau prin comunicare libera) , dar si in mod indirect, prin cautarea unor licitatii organizate de catre Serviciul Electronic de Achizitii Publice (SEAP) sau de catre alte siteuri asemanatoare.

Ca sa ai o idee clara despre cum sa pregatesti o oferta comerciala trebuie in primul rand sa dispui de toate informatiile si detaliile produsului cerut de beneficiar (proiect, fise tehnice, memorii tehnice, etc. ) . Odata intrat in posesia acestor documente un ofertant trebuie sa intocmeasca oferta tinand cont si respectand toate solicitarile beneficiarului. In cazuri exceptionale, daca este cazul, un ofertant poate prezenta solutii similare, dar acestea trebuie sa se incadreze in bugetul prevazut initial (daca exista unul) .

Cum sa pregatesti o oferta comerciala cat mai elegant? Pentru acest lucru, un ofertant este indicat sa foloseasca pachetul Microsoft Office (Word, Excell) sau fisiere PDF. Pentru ofertele care contin devize este obligatorie folosirea unui soft dedicat acestui tip de oferte (Windoc, DocLib, etc. ) De retinut este faptul ca modalitatea de prezentare a ofertei este foarte importanta, avand un efect major asupra majoritatii beneficiarilor. Nu in ultimul rand, pe langa prezentarea preturilor este obligatoriu sa oferim si documente de calificare ale firmei (atestate, certificat de inregistrare, certificat fiscal, certificate ISO, etc. ) , garantia acordata, termenul de valabilitate si alte posibile servicii oferite (transport, manopera, asistenta) . Se poate prezenta de asemenea si o propunere tehnica cu prezentarea produsului sau modul de executie a unui serviciu sau a unei lucrari.

In concluzie, pentru a avea o idee clara despre cum sa pregatesti o oferta comerciala trebuie sa ai in vedere toate aspectele pietei si domeniului in care se afla compania pe care o conduci.

Veți avea nevoie de:
  • Cum sa pregatesti o Oferta Comerciala
#1

Cum sa pregatesti o Oferta Comerciala

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Business, cariera, formare

Cei mai faimosi

Cum calculam salariul dupa concediu?

Cum calculam salariul unui salariat care a beneficat de concediu de odihna anual platit sau concediu fara plata vom afla in cele ce urmeaza, evident respectand prevederile legale.

Cum sa faci bani de-acasa: secretele freelancing-ului