Cum sa infiintezi o companie: intrebari juridice

Cum sa infiintezi o companie: intrebari juridice

Iti doresti sa infiintezi o companie sau un PFA. Iti doresti sa ai propria afacere si sa fii propriul tau sef. In cele ce urmeaza, vom vedea cum sa infiintezi o companie si ce pasi trebuie sa urmezi.

In privinta aceasta, pentru a ne ghida primiii pasi, este foarte usor sa cautam informatii pe internet. Sunt diferite site-uri care iti explica detaliat cum sa infiintezi o companie.

Cum sa infiintezi o companie. Pentru a putea asigura activitatea legala a unei companii trebuie sa cunoastem legislatia privind functionarea si modul de infiintare al societatilor comerciale. Reglementarile sunt cuprinse in Legea 31/1990. Pasii necesari a fi urmati pentru infiintarea unei companii sunt urmatorii:

- Rezervarea denumirii companiei. Aceasta se face la Registrul Comertului de care apartii.

- Se stabileste obiectul de activitate principal si cele secundare.

- Decideti forma de societate pe care doriti sa o infiintati si suma pe care o alocati capitalului social.

- O alta etapa este stabilirea asociatului sau asociatilor, daca sunt mai multe persoane. Pentru asociati se anexeaza actele de identitate, copiile acestora si certificatele fiscale care se elibereaza de catre Directia Generala a Finantelor.

- Stabiliti daca firma este platitoare de TVA.

- Dovada sediului. Pentru a putea infiinta o societate este nevoie de un spatiu adecvat desfasurarii activitatii. Acesta poate fi propria locuinta sau un spatiu inchiriat. Actele doveditoare sunt contractul de vanzare-cumparare (in cazul propriei locuinte) sau contract de inchiriere inregistrat la Administratia Financiara in termen de 15 zile de la semnare. In cazul in care spatiul este situat in bloc de locuinte, este nevoie de avizul asociatiei de proprietari.

- Semnarea declaratiilor pe proprie raspundere. Acestea dovedesc ca fiecare asociat indeplineste condiile legale pentru exercitarea calitatii pe care o are in societatea comerciala. Declaratia se va semna in fata judecatorului delegat sau in fata directorului Registrului Comertului.

- Depunerea capitalului social si anexarea dovezii.

- Redactarea actului constitutiv

- Semnarea declaratiilor pe proprie raspundere pentru obtinerea avizelor de functionare. Se va intocmi dosar pentru fiecare aviz necesar desfasurarii activitatii.

- Dupa finalizarea tuturor documentelor, dosarul se va depune la Biroul unic in cadrul Oficiului Registrului Comertului.

Actele vor fi gata in termen de 5 zile si acestea vor fi: Certificatul de inmatriculare, Actul constitutiv si Incheierea judecatoreasca de autorizare a functionarii.

In cazul in care nu stii cum sa infiintezi o companie sau nu ai timpul necesar sa faci acest lucru, este bine sa apelezi la un avocat sau la o firma specializata care contra unei sume de bani vor face toate demersurile necesare.

Veți avea nevoie de:
  • cum sa infiintezi o companie
#1

cum sa infiintezi o companie

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Business, cariera, formare

Cei mai faimosi

Cum sa faci bani din vanzarea actiunilor?

Cum sa faci bani in ziua de azi, cinstit, dar in acelasi timp fara sa fii angajatul nimanui. Care sunt cele mai la indemana metode intrebuintate in ziua de azi si cu un randament satisfacator spre bun sau excelent.

Cum sa castigi bani prin intermediul unui site web: metode existente (cunoscute)