Cum sa inchei o afacere: pregatirea documentelor

Cum sa inchei o afacere: pregatirea documentelor

Cum sa inchei o afacere? Orice afacere normala si legala se incheie prin semnarea unor acte, in speta un contract, insotit de anexe, prin care se reglementeaza derularea afacerii cu avantajele negociate de parti.

Cum sa inchei o afacere- o provocare care aduce atat satisfactii materiale, cat si personale prin marirea increderii in sine si continuarea de cautare de noi oportunitati care sa fie exploatate cat mai bine.

Afacerea, singura cale de a castiga bani

Cum sa inchei o afacere este o intrebare atat pentru o persoana fizica dar si pentru una juridica.

Fiecare dintre cele doua entitati poate face acest lucru, atat cu alta persoana fizica sau juridica sau intre persoane juridice bineanteles.

Ce ne atrage in intentia de a face o afacere, castigul de ambele parti, dar suntem constienti ca in acelasi timp cu castigul avem si pierderi mai mici sau mai mari, controlate sau fortuite.

Pierderile pot aparea atat din conjuncturile de miscare a pietei, cu cauze diferite cum ar fi: evenimente politice, sociale sau chiar greseli ale noastre sau ale partenerilor de afaceri ori ale tertilor.

Orice afacere este bazata pe o prospectare si o negociere. Daca cei care se ocupa de incheierea afacerii nu sunt competenti sau atenti negocierile pot fi favorabile mai mult decat ne planificam sau putem suporta din punct de vedere al cheltuielilor, clientului sau furnizorului, ceea ce ne micsoreaza marja de profit.

Negocierile trebuie purtate in asa fel incat si clientul sau furnizorul sa fie multumit intr-o buna masura pentru a putea propune si pe viitor alte afaceri reciproc avantajoase, in acest fel reusind amandoua partile sa aiba incredere una in cealalta.

Pentru a parafa aceste negocieri care se soldeaza cu o intelegere verbala pentru inceput , se intocmesc o serie de acte , care cuprind un contract cadru pentru majoritatea afacerilor adaptat la natura afacerii, respectiv contract comercial, de prestari servicii, de vanzare cumparare. Aceste contracte au anexe, pot fi urmate de acte aditionale care completeaza sau in urma unor negocieri pot schimba conditii, exceptii sau clauze exclusive.

Anexele pot contine date tehnice, in cazul diferitelor contracte, de exemplu de constructie, de vanzare cumparare cum ar fi si in cazul automobilelor.

Toate aceste date trebuie atent transpuse pentru ca in situatii litigioase, pot avea efecte negative care pot culmina cu ruperea contractelor, plati penalitati sau ajungerea in instanta cu solicitarea de daune materiale, daune morale si cheltuieli de judecata.

Cum sa inchei o afacere, este sinonim chiar cu necesitatea de asigurare a unui venit necesar in viata de zi cu zi. Fiecare afacere reusita in termenii stabiliti, duce la consolidarea echilibrului financiar si emotional.

Veți avea nevoie de:
  • Cum sa inchei o afacere
#1

Cum sa inchei o afacere

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Business, cariera, formare

Cei mai faimosi

Cum sa construiesti un solar in gradina de la tara?

Cum sa construiesti un solar in gradina de la tara, ca sa mananci sanatos sa scoti profit si sa vizitezi doctorul cat mai rar? Totul depinde de tine si posibilitatile financiare pe care le ai.

Cum se calculeaza impozitul pe salariu: formule accesibile