Cum sa faci un business profitabil: ghid practic

Cum sa faci un business profitabil: ghid practic

Cum sa faci un business profitabil daca nu ai experienta ca antreprenor? Desi pare bizar, nu este ceva imposibil. Nu orice director ale unei companii de soft are neaparat si studii in domeniul IT.

Cum sa faci un business profitabil este un exercitiu usor pentru toti cei care invata, din randurile urmatoare, care este cel mai important cuvant din business. Apoi sunt necesare cateva calcule si multa ambitie pentru a conduce o afacere.

Pentru a afla cum sa faci un business profitabil, trebuie sa stii ca cel mai important cuvant in business este predictibilitate. Atunci cand un antreprenor este capabil sa lanseze o afacere cu un profit constant, predictibil in fiecare luna, sansele de reusita sunt mult mai mari. Orice business profitabil trebuie sa ofere un lucru foarte important: o solutie la o nevoie arzatoare a pietei. Pentru aceasta, este nevoie de un contact direct cu piata, fie prin sondaje de opinie, fie prin studierea unor cercetari, fie prin interviuri personale cu cei care alcatuiesc piata tinta. Spre exemplu, daca in societatea moderna, oamenii ar vrea sa manance mai sanatos, dar nu au timp pentru a-si cumpara alimentele necesare, o solutie ar fi un serviciu care face cumparaturile si le livreaza la domiciliu. Atata timp cat rezolva o problema a pietei, un business are toate sansele sa devina unul de succes. Daca solutia la o problema consta in crearea unui produs nou, trebuiesc calculate niste costuri de productie. Dupa ce se calculeaza aceste costuri, trebuie vazut cat este dispus un client sa plateasca pentru acest produs. De cati bani ar fi nevoie pentru a ajunge la punctul de breakeven (momentul in care veniturile ajung sa acopere cheltuielile lunare) ? Dar cum sa faci un business profitabil pe timp de criza, atunci cand oamenii sunt din ce in ce mai atenti pe ce isi cheltuie banii? Solutia este sa privim consumatorii ca pe niste prieteni, nu ca pe o sursa de venit. Atunci cand un client primeste mai multa valoarea decat banii pe care ii da la schimb, el capata incredere intr-un produs sau un serviciu. Daca cineva se inscrie la un curs de bucatarie si primeste, gratuit, o carte digitala cu retete gustoase, el automat va primi mai multa valoarea decat cea pentru care a platit. Astfel, un business se apropie de consumatorii sai si are mai multe sanse de a-i transforma in clienti fideli.

In alte cuvinte, un business profitabil presupune mai mult capacitatea de a te stabili niste relatii interumane decat experienta ca antreprenor. Convertirea clientilor in prieteni este primul pas spre succes.

Veți avea nevoie de:
  • Cum sa faci un business profitabil
#1

Cum sa faci un business profitabil

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Business, cariera, formare

Cei mai faimosi

Cum se produc gadget-urile: idei de business

Multi antreprenori care vor sa aiba succes in tehnologie se intreaba cum se produc gadget-urile? Mai mult, cum ar fi daca ideile de gadgeturi ar veni chiar din gura clientilor, dupa un studiu de piata?

Cum sa faci carti de vizita: instructiuni