Cum sa construiesti un solar in gradina de la tara?

Cum sa construiesti un solar in gradina de la tara?

Cum sa construiesti un solar in gradina de la tara, ca sa mananci sanatos sa scoti profit si sa vizitezi doctorul cat mai rar? Totul depinde de tine si posibilitatile financiare pe care le ai.

Vom prezenta un articol despre Cum sa construiesti un solar pentru cultivarea permanenta a legumelor zarzavaturilor si fructelor, cat si pentru cresterea rasadurilor oricarei plante.

Solarul, sursa noastra de sanatate.

Cum sa construiesti un solar singur, fara autorizatii speciale, pentru productii la scara mica este ceva care i-ti aduce satisfactii nebanuite. Constructia acestuia se face cu folie de plastic, cu grosimea si calitatea in functie de buget, cu scheletul din structura de lemn sau metal. In ultimul timp a aparut o idee de constructie care sa diminueze cheltuielile cu incalzirea dar si sa mareasca perioada de productie. Solarul are o parte din structura sub nivelul solului la o adancime variabila in functie de zona, modificand astfel temperatura din interior cu ajutorul pamantului excavat ce va fi amenajat imprejurul sofaralarului, acesta retinand caldura de la nivelul solului din timpul verii. Cu acest tip de solar se pot obtine culturi tot timpul anului. Pentru amplasarea constructiei trebuie luat in considerare locul avut la dispozitie pentru asezarea ei intr-o zona cat mai luminoasa, care sa nu fie deranjata de copaci, foarte aproape de o cladire, iar orientarea ideala ar fi de la nord la sud pentru a profita cat mai mult de fiecare zi. Apa este un factor la fel de important pentru succesul cresterii plantelor mai ales daca se creeaza posibilitatea unei suprafete putin inclinate, pentru ca pamantul sa nu concentreze apa doar in anumite zone, mai ales pe cea in exces. Sursa de apa trebuie sa fie cat mai aproape de solar si in cantitate suficienta pentru cheltuieli cat mai mici. Solul pe care se planteaza culturile, are un rol aparte, datorita faptului ca daca nu este cel necesar, el trebuie adus din alta parte. Poate fi folosit pamant de padure, de pe suprafete nelucrate mult timp, sau unde nu au fost culturi mari consumatoare de substante nutritive necesare. Pentru culturile de solar pamantul trebuie tratat periodic cu ingrasaminte naturale. Cum sa construiesti un solar, este o intrebare carene aduce in discutie si costurile care sunt variabile, in functie de materiale, cine face manopera si mai ales de suprafata, cu cat suprafata este mai mica costurile pe metrul patrat de constructie sunt mai mari. Suprafata ideala pentru o familie dupa aprecierea specialistilor, pentru a face si o productie vandabila cu profit anual, este de 500 metri patrati.

Construirea unui solar in gradina de la tara, ajuta in primul rand prin consumul de legume, zarzavaturi si fructe sanatoase cultivate cat mai bio, dar si un profit anual decent pentru munca depusa.

Veți avea nevoie de:
  • Cum sa construiesti un solar
#1

Cum sa construiesti un solar

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Business, cariera, formare

Cei mai faimosi

Cum calculezi salariul net: sfaturi de la contabili

Cum putem afla oricand cati bani trebuie sa primim pentru zilele lucrate in luna recent incheiata, chiar daca nu am primit inca fluturasul. Cum calculezi salariul net: sfaturi de la contabili”

Cum sa inchei o afacere: pregatirea documentelor