Cum sa completezi corect o factura?

Cum sa completezi corect o factura?

O demonstratie practica cum sa completezi o factura reprezinta un factor important pentru firmele cu profil comercial care au nevoie de oameni instruiti si capabili sa opereze corect facturile de marfuri.

Cum sa completezi corect o factura potrivit normelor metodologice legale subliniaza necesitatea de a pregati persoanele inainte de incadrarea in munca pentru ca operatiunea in cauza sa se desfasoare in mod corespunzator.

Codul fiscal stabileste procedura de completare a unei facturi din care nu pot lipsi: seria si numarul de identificare unica, data, elementele de identificare ale firmei, datele beneficiarului, date despre bunuri sau servicii livrate, valoarea bunurilor sau a serviciilor fara tva, alte elemente de regim special unde este cazul si date privind expeditia. In aceste conditii, cum sa completezi corect o factura necesita indrumare din partea unor persoane competente, astfel incat operatiunea sa fie corecta si legala. Facturile se intocmesc in trei exemplare: unul pleaca spre beneficiar si celelalte doua vor fi arhivate alaturi de alte documente justificative de incasari si plati in departamentul responsabil cu contabilitatea. Un fapt intalnit in multe cazuri cand persoane lipsite de experienta sunt solicitate sa intocmesca facturi este omiterea completarii unor spatii cu informatii importante sau intocmirea eronata. In acest caz factura este intocmita gresit si se procedeaza la anularea acesteia si pastrarea in setul celor 3 facturi ca dovada, urmand sa se emita un nou document cu informatiile si valorile corecte. De asemenea, pe facturile emise se va urmari completarea cat mai citeata in cazul in care sunt scrise de mana si a tuturor informatiilor necesare regimului fiscal. In mod clar, cum sa completezi o factura nu este o sarcina deosebit de grea, insa solicita atentie la detalii si concentrare asupra operatiunii de inregistrare a datelor. Factura este un document cu implicatii asupra unui domeniu de activitate si necesita un mod de intocmire si gestionare eficient in concordanta cu cerintele legislative. Astfel, se poate apela la folosirea unui facturier imprimat ce necesita completare de mana sau achizitionarea unui program de facturare in care se introduc toate elementele cu mare atentie inainte de imprimare. Semnarea si stampilarea facturilor nu este obligatorie, insa este o procedura de identificare si, in general, se realizeaza.

Indiferent ca vorbim de folosirea unui facturier sau a unui program de facturare, cum sa completezi o factura necesita un nivel minim de cunostinte si atentie sporita la completare astfel incat operatiunea sa decurga legal.

Veți avea nevoie de:
  • Cum sa completezi o factura
#1

Cum sa completezi o factura

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Business, cariera, formare

Cei mai faimosi

Cum sa incepi un business propriu cu o suma mica de bani: sfaturile oamenilor de afaceri cu experienta

Cum sa incepi un business propriu cu o suma mica de bani intr-un domeniu de actualitate necesita nu doar munca ci si motivatie, sustinerea proceselor si crearea legaturilor cu masele de consum.

Cum sa faci bani pe un blog cu teme culinare?