Automobilisti cu vechime ne sfatuiesc: Cum sa incarci un accumulator auto!

Automobilisti cu vechime ne sfatuiesc: Cum sa incarci un accumulator auto!

Un element esential pentru functionarea optima a masinii il reprezinta accumulatorul auto care poate avea 1-2 ani garantie la cumparare , a carui durata medie de viata este de 3-5 ani , el putand functiona chiar pana la 7-8 ani.

Cunostintele despre cum sa incarci un accumulator auto sunt folositoare pentru prelungirea vietii acestuia prin incarcarea cu ajutorul redresorului , cu cabluri speciale de incarcare sau prin inlocuirea electrolitului.

Daca vrei sa inveti cum sa incarci un accumulator auto , primul lucru de retinut este faptul ca nu se incarca un accumulator mai vechi de 5 ani sau unul care prezinta defecte , acestea avand posibilitatea sa devina periculoase (explozii) in timpul incarcarii. Inainte de operatiunea de incarcare se verifica nivelul electrolitului din acumulator (daca este prea putin se completeaza cu apa distilata) si se curata eventualele depuneri de pe borne. La incarcarea cu cabluri (clesti pentru incarcare) de la accumulatorul altei masini trebuie sa conectam bornele ”+” cu un cablu apoi bornele ”-” cu celalalt cablu , masina ”donatoare” avand motorul pornit. Dupa cuplare vom porni motorul apoi vom scoate cablurile pe rand , lasand motorul mergand la ralanti , pentru incarcarea bateriei. La incarcarea cu ajutorul redresorului vom scoate clemele de pe bornele accumulatorului (vom incepe cu clema bornei +) , vom potrivi redresorul la pozitia 12 V si-l vom baga in priza apoi vom cupla clestii redresorului la bornele corespunzatoare ale accumulatorului (+ la + si - la -) . Incarcarea poate dura maxim 18 ore , putem verifica incarcarea cu un voltmetru (trebuie sa avem 1,5 V cu motorul oprit si 3,8 V cu motorul pornit si farurile aprinse) sau cu ajutorul ”ochiului magic” al accumulatorului (in caz ca are asa ceva) . Dupa incarcarea propriu-zisa vom scoate pe rand clestii redresorului (vom tine numai de partea izolata) apoi vom scoate redresorul din priza. Vom cupla la loc clemele pe borne , pe rand , avand grija ca ultima clema sa fie cea de pe borna ”+” si vom strange bine clemele astfel incat contactele sa fie cat mai ferme. Cam atat despre cum sa incarci un accumulator auto , pentru o viata cat mai lunga a accumulatorului se recomanda sa avem toti consumatorii opriti (faruri , lumina din interior sau muzica) atat in momentul pornirii motorului cat si in timpul stationarii masinii.

De buna functionare a accumulatorului auto depind nu numai siguranta noastra in timpul mersului (servofrana , semnalizare , lumini etc. ) cat si buna dispozitie (muzica) sau orientarea corecta in teren (GPS) .

Veți avea nevoie de:
  • Cum sa incarci un accumulator auto
#1

Cum sa incarci un accumulator auto

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Automobile

Cei mai faimosi

Din păcate, în această secțiune, nu există articole