Cum sa conduci masina: invatam fara instructor

Cum sa conduci masina: invatam fara instructor

Cunoasterea modului cum sa conduci masina corect poate fi o arta sau poate fi un fel de ruleta ruseasca , totul depinde numai de personalitatea , reflexele , stapanirea de sine si nu in ultimul rand inteligenta conducatorului auto.

Inainte de orice , trebuie sa retinem ca nu suntem piloti de raliuri sau de F1 , indiferent ce masina avem iar carosabilul existent este pus la dispozitia tuturor conducatorilor auto (amatori sau profesionisti) in mod perfect egal.

Stiu ca ati realizat faptul ca nu poti invata cum sa conduci masina dintr-un simplu articol. Va pot explica , in mare , despre ce e vorba dar mai important mi se pare sa va destainui din experienta mea de sofer amator cu o vechime de cateva decenii , timp in care nu am avut evenimente deosebite (numai doua amenzi pentru nepurtarea centurii de siguranta si una pentru depasirea vitezei) . Dar intai hai sa invatam sa conducem : inaintea pornirii motorului verificam pozitia scaunului si a oglinzilor retrovizoare astfel incat sa avem acces usor la pedale si vizibilitate maxima in spate. Verificam ca schimbatorul de viteze sa fie liber (pe pozitia 0) si sa nu fie trasa frana de mana apoi rotim cheia in contact apasand la maxim ambreiajul cu piciorul stang in timp ce piciorul drept calca usor pedala de acceleratie. Impingem schimbatorul de viteze din pozitia 0 in pozitia 1 apoi foarte usor dam drumul cursiv pedalei de ambreiaj in timp ce apasam pe cea de acceleratie , observand ca masina pleaca de pe loc. Apasand mai mult pedala de viteza se mareste turatia si calcam iar ambreiajul schimband intr-o viteza superioara (procedand invers efectuam frana de motor necesara pe timp de polei si zapada) . Pentru a opri din mers , calcam usor frana de serviciu (de picior) concomitent cu ambreiajul si trecem schimbatorul de viteze pe pozitia 0 (scoatem din viteza) , apasand pedala de frana cursiv , la maxim (dar nu brusc) in locul unde vrem sa oprim. Cam atat despre cum sa conduci masina , ochii tai vor fi mereu in 4 directii (in fata si in trei oglinzi) mai ales cand pleci de pe loc trebuie sa te asiguri ca drumul e liber apoi semnalizezi ca intri in trafic. Nu e nevoie sa conduci cu viteza apoi sa franezi brusc , este greseala incepatorilor , cursivitatea rulajului masinii fiind abilitatea maxima a unui sofer bun. Ai grija la greselile minore ( nu semnalizeaza ca fac stanga) ale altor participanti la trafic , ce pot cauza efecte majore pentru tine daca nu esti prudent. De cele mai multe ori nu va exista un martor care sa confirme daca cel ce vine din sens opus a semnalizat la stanga sau nu , asa ca daca nu reduci viteza (in giratorii in special) si te asiguri vei plati amenda fiind nevinovat.

Multi prieteni sau cunoscuti iti vor explica cum sa conduci masina dar cel mai bine ar fi sa cauti un instructor auto bun , despre care s-a auzit ca majoritatea elevilor sai au promovat din prima examenul de conducere.

Veți avea nevoie de:
  • Cum sa conduci masina
#1

Cum sa conduci masina

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Automobile

Cei mai faimosi

Cum sa cumperi un automobile din showroom?

Cum sa cumperi un automobil, o a doua cea mai mare investitie facuta de orice om la orice varsta a vietii sale. Cum putem sa ne implinim visul pe care il poate admira lumea din tara si din afara ei.

Cum calculezi impozitul auto pentru orice tip de masina?