Cum se prepara o supa de casa?

Cum se prepara o supa de casa?

Cu siguranţă fiecare dintre noi are câte o preferinţă atunci când vine vorba de preparate culinare obţinute în bucătăria de acasă şi gătite cu multă plăcere de persoane dragi nouă.

Răsfoind prin reţete cu siguranţă vom fii interesaţi cum se prepară o supă de casă autentică care să aibă gustul fin dar bogat, plin de arome şi de amintiri din perioada copilăriei.

Supă de casă cu găluşte

Pentru a descoperi cum se prepară o supă de casă mai întâi trebuie să fim conştienţi de faptul că pentru a avea un produs autentic de casă este imperios necesar să avem ingrediente de casă. Tot ce avem de gând să procesăm este de preferat să fie achiziţionat dintr-o sursă autentică. O sugestie în acest sens sunt bătrânii din piaţă care încă mai vând produse pe care le-au cultivat prin metode curate, fără a folosi produse chimice. Dacă am identificat o astfel de sursă de produse trebuie să fim atenţi şi la cantităţi. Astfel pentru supă avem nevoie în primul rând de o bucată de carne care poate fi de pasăre sau de vită. Recomandarea pentru un preparat grozav este ca să existe şi pasăre şi vită, rezultatele vor fii garantate. Mai apoi trebuie să curăţăm 2-3 morcovi, 2-3 rădăcinoase albe, 1 ceapă şi 2-3 cartofi potriviţi. Toate acestea se pun liniştite la fiert în 3-5 litri de apă plată timp de aproximativ 2 ore. După ce supa a fiert este imperios necesar să o strecurăm printr-o sită fină şi să-i dăm gust cu sare. Pentru a prepara găluştele avem nevoie de 2 ouă, 7-8 linguri de griş şi o lingură de ulei. Pentru început batem ouale cu sare si ulei după care adăugăm grisul în ploaie, cate o lingură pe rând, amestecând după fiecare până am obţinut consistenţa dorită. Aluatul are consistenţa dorită atunci când treceţi cu furculiţa prin el şi dârele rămân vizibile. Faceti acest test dupa fiecare lingura de gris fiindcă şi dacă puneţi prea mult nu e bine, galuştele vor ieşi tari. Daţi focul pe mic sub oala cu supă astfel înca aceasta să nu clocotească, altfel găluştele s-ar împrăştia. Cu o lingură formaţi găluştele în supă: înmuiaţi lingura în supă până se înfierbântă (câteva secunde) , apoi luaţi aluat cu ea şi scufundaţi-o în supă să se desprindă găluşca. Repetaţi până terminaţi aluatul. Dacă prima găluşcă se împraştie înseamnă că aţi pus prea puţin gris, vă opriţi şi mai adăugaţi puţin. Când aţi terminat de format găluştele puneţi capacul pe oală şi fierbeţi tot aşa la foc mic pentru 10 minute. Opritit focul şi lăsaţi oala cu capac înca 5-10 minute. Găluştele vor fii foarte pufoase. Servim supa cu piper si pătrunjel.

După parcurgerea articolului cu siguranţă ştim cum se prepară o supă de casă înnobilată cu găluşte de gris, un deliciu pentru orice amator de mâncare curată, proaspătă şi plină de amintiri plăcute.

Veți avea nevoie de:
  • cum se prepara o supa de casa
#1

cum se prepara o supa de casa

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Alimente și băuturi

Cei mai faimosi

Cum se prepara ciorba de legume in jumatate de ora?

Va intrebati cum se prepara ciorba de legume? Ei bine, veti afla o reteta traditionala, din care va rezulta o ciorba de legume delicioasa, care insa poate fi facuta de oricine atat timp cat are ingredientele la dispozitie.

Cum se prepara supa de pui si taitei?