Retete din foietaj: Cum sa faci pizza?

Retete din foietaj: Cum sa faci pizza?

Astăzi vei afla cum să faci pizza ca un profesionist iar rezultatul va fi cel puţin comparabil cu delicioasa pizza pe care o savurezi în restaurantul preferat. Este un mit faptul că poţi mânca o pizza perfectă doar în oraş.

Este vorba de acea cocă groasă sau subţire pe care o preferi crocantă sau nu, pe care sunt aranjate în mod meticulos ingrediente după bunul plac. Toate acestea scoase din cuptor provoacă o revoluţie papilelor gustative.

După ce vei citi acest articol cu siguranţă vei ştii cum să faci pizza la fel de bună ca la restaurant. Blatul se realizează din doar 4 ingrediente banale care se găsesc la orice magazin alimentar. Pentru o porţie normală de blat (3-4 porţii) vei lua o cană de apă călduţă în care vei topi 25 gr. de drojdie după care o vei turna într-un vas în care ai pus 500 gr. de făină albă. Cu o lingură normală din metal amesteci făina cu apa după care adaugi o lingură de sare şi continui frământatul cu cele două mânuţe. Dacă te confrunţi cu un aluat uscat şi sfărâmicios poţi adăuga 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui care îţi vor uşura munca garantat. Aluatul se frământă până când toate ingredientele sunt perfect omogenizate. Obligatoriu pentru un blat de succes este timpul de odihnă de minim 30 de minute într-un vas acoperit cu un prosop de bucătărie. Până când blatul se odihneşte şi creşte avem libertatea de a pregăti ingredientele care vor înnobila minunatul blat pe care tocmai l-am realizat. Preferinţele la acest moment sunt variate de la persoană la persoană. Pentru a avea un rezultat garantat este obligatoriu să folosim câteva ingrediente esenţiale care nu vor da greş niciodată. Avem nevoie de: suc de roşii; caşcaval ras (după preferinţă) ; busuioc şi oregano. Din acest punct putem diversifica la nesfârşit pentru că posibilităţile sunt extrem de variate când vine vorba de specialităţi din carne, legume sau condimente. După minim 30 de minute vom constata că aluatul nostru apropape şi-a dublat volumul. Înseamnă că este perfect. În funcţie de dimensiunea tăvilor pe care le avem împărţim aluatul în părţi egale. Întindem delicat aluatul pe tava unsă în prealabil cu puţin ulei de floarea soarelui ridicându-l puţin pe marginile tăvii (1-2 cm. ) . Aşezăm sucul de roşii peste care punem condimentele şi caşcavalul ras iar din acest moment avem libertatea să individualizăm preparatul după bunul plac. Introducem tava în cuptorul încălzit pentru maxim 15 minute la o temperatură de 180 de grade celsius. Poftă bună!

Garanţia satisfacţiei vine atunci când ai realizat că ştii cum să faci pizza la fel de bună ca la restaurant fără un efort deosebit dar mai ales că din nou ai reuşit să depăşeşti un prag care ţi se părea greu de depăşit.

Veți avea nevoie de:
  • Cum sa faci pizza
#1

Cum sa faci pizza

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Alimente și băuturi

Cei mai faimosi

Cum sa gatesti oua de gaina: 5 retete pentru cina

Cum sa gatesti oua de gaina - simplu, rapid si la indemana oricui. Indiferent cum se va proceda la gatirea oului de gaina, preparatul obtinut trebuie sa fie gustos si sa asigure aportul optim de nutrienti pentru organism.

Cum sa gatesti pui cu smantana in manson ?