Cum se prepara foarte simplu crema de vanilie?

Cum se prepara foarte simplu crema de vanilie?

Transformați-vă bucătăria într-un laborator propriu de cofetărie și deveniți un profesionist în confortul casei dumneavoastră aflând cum se prepara crema de vanilie simplu, delicios și ieftin.

Vrei să faci o prăjitură pentru cei dragi sau este ziua de naștere a unei persoane importante pentru tine? Află cum se prepara crema de vanilie pe care o poți folosi la umplerea blaturilor.

Rețetele și urmarea acestora pentru gătirea alimentelor au o vechime considerabilă. În zilele noastre, nu s-au schimbat prea multe din această practică, poate doar Internetul a luat locul carnețelului bunicii.

Însă, oricare ar fi sursa de inspirație, gătitul este o acțiune plăcută, mai ales când rezultatul este o prăjitură sau un tort, umplute cu o cremă delicioasă. Haideți să vedem cum se prepara crema de vanilie !

Vom avea nevoie de 3 linguri de făină/ amidon alimentar (ambele sunt folosite ca întăritor, singura diferență este de proveniența alimentului - primul din grâu, cel de-al doilea din porumb, unii spun că este mai profesionist să folosești amidon, însă rezultatul va fi asemănător în ambele situații, făina are avantajul că o avem mereu la îndemână în stocul propriu) , 12 linguri de zahăr, 2 pliculețe de zahăr vanilat, 1 esență de vanilie, coajă de lămâie rasă (pentru un gust mai aromat, ușor acrișor, va fi identic cu cel al cremei folosite la albă ca zăpada, dar se poate omite) , 200ml lapte, 3 linguri de margarină/ 50g unt (singura diferență este iar de proveniență, prima grăsime vegetală, a doua grăsime animală, prima se poate folosi și pentru o cremă de post, însă și laptele trebuie înlocuit cu apă, rezultatul nu va fi la fel de delicios, dar pe vreme de post va fi perfectă, untul îi va conferi, însă o consistență mai bună, crema va fi mai fină) . Sigur aceasta este cantitatea minimă pentru crema de vanilie, pentru un blat din comerț de 300g este necesar minimum triplul cantității (36 linguri de zahăr, 9 linguri de făină/ amidon alimentar, 6 pliculețe de zahăr vanilat, 1 esență de vanilie mare 50ml, coajă de lămâie, 600 ml lapte, 9 linguri margarină/ 150g unt) .

Modul de preparare este foarte simplu, într-o cratiță se amestecă toate ingredientele uscate (făina/ amidonul, zahărul, zahărul vanilat) apoi se adaugă treptat laptele mixând în continuu cu un tel sau o lingură de plastic/ lemn. După omogenizarea conținutului se pune esența și coaja de lămâie rasă, se dă pe foc, se mixează în continuu până când crema va prinde consistență. După ce aceasta s-a întărit, se stinge focul și se adaugă margarina/ untul, se mixează până ce acesta se topește și se incorporează în cremă. După ce se răcește, se poate folosi ca atare. Voila, iată cum se prepara crema de vanilie.

Așadar, putem face acum o surpriză culinară celor dragi, alături de un blat din comerț sau un blat de prăjitură preparat în casă, știind și cum se prepara crema de vanilie. Poftă bună !

Veți avea nevoie de:
  • cum se prepara crema de vanilie
#1

cum se prepara crema de vanilie

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Alimente și băuturi

Cei mai faimosi

Cum se prepara crema de ciocolata pentru tort?

Este ziua copilului tău sau a vreunei bune cunoștințe ? Fă-i o surpriză culinară și-l vei surprinde plăcut. Află cum se prepara crema de ciocolata ieftină și delicioasă fără aditivi și e-uri ce sunt găsite în plicurile de creme instant.

Cum sa faci inghetata acasa: cinci retete sanatoase