Cum sa faci inghetata acasa: cinci retete sanatoase

Cum sa faci inghetata acasa: cinci retete sanatoase

Produsele comercializate sunt tratate tot mai mult cu fel de fel de aditivi și conservanți care, pe termen lung, dăunează sănătății. Haideți să vedem cum sa faci inghetata acasa sănătoasă și delicioasă !

Alimentele dulci sunt pe placul atât al copiilor, cât și a celor mari. Inghețata este desertul perfect, dat fiind că nu cade greu la stomac și are o savoare perfectă. Află cum sa faci inghetata acasa !

Cinci rețete prin care putem face înghețată în bucătăria noastră

Există pe piață multe tipuri de înghețată și tot atât de multe arome, dar observăm tot mai mult că în compoziția acestui aliment rece dispare tot mai mult gustul de lapte proaspăt, și este introdus cel de chimicale și E-uri. Iată cum sa faci inghetata acasa prin cinci rețete simple și rapide:

Prima rețetă este cea de căpșuni. Pentru aceasta vom avea nevoie de: 400g lapte condesat îndulcit, 250ml frișcă, 400g căpșuni proaspete curățate de codițe, 2 linguri zahăr, o fiolă de esență de vanilie și sucul de la o jumătate de lămâie. Tot ce avem de făcut este să dăm prin blender căpșunile, piureul obținut îl vom amesteca cu zahărul, esența de vanilie și sucul de lămâie, apoi într-un bol mare vom mixa cu un tel sau mixer-ul laptele cu frișc, apoi peste acestea vom adăuga piureul obținut și le vom mixa până se va omogeniza compoziția. Punem într-o caserolă și o dăm la congelator, după aproximativ 6-7 ore o putem servi.

Cea de-a doua rețetă ne învață cum sa faci inghetata acasa din zmeură. Această rețetă este similară cu cea anterioară, diferența o constituie înlocuirea căpșunilor cu 350g zmeură și prepararea piureului, după mixarea în blender a fructelor, acestea se vor trece prin sită, pentru a scăpa de sâmburi. Modul de preparare și restul ingredientelor sunt identice.

A treia rețetă este cea de înghețată de cacao. Vom avea nevoie de: 9 linguri de făină, 6 linguri cacao, 36 linguri zahăr, 3 ouă, 600ml lapte, esență rom. Se amestecă zahărul și cacaua într-o cratiță peste care vom turna laptele și esențele, separat, într-un bol se vor bate ouăle întregi cu puțin zahăr, până vom obține o spumă consistentă, apoi vom da cratița cu lapte, făină, zahăr și cacao pe foc până se va îngroja amestecul, apoi îl vom amesteca cu ouăle bătute. Îl punem într-o caserolă și dăm la congelator.

A patra rețetă presupune să înlocuim cacaua și esența de rom din cea anterioară cu zahăr pudră, zahăr vanilat și esență de vanilie. Astfel vom obține o delicioasă înghețată de vanilie.

Ultima rețetă nu este chiar o înghețată, este mai degrabă un iaurt înghețat. Pentru aceasta vom face un piure din ce fructe vom dori într-un blender și-l vom amesteca cu iaurt și zahăr, compoziția va fi exact ca cea de danonino înghețat.

Așadar, dacă ai poftă de ceva dulce, acum poți face un desert rece ușor, rapid și sănătos pentru familia ta știind cum sa faci inghetata acasa cu ajutorul unor ingrediente la îndemâna oricui.

Veți avea nevoie de:
  • cum sa faci inghetata acasa
#1

cum sa faci inghetata acasa

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Alimente și băuturi

Cei mai faimosi

Cum se prepara foarte simplu crema de vanilie?

Transformați-vă bucătăria într-un laborator propriu de cofetărie și deveniți un profesionist în confortul casei dumneavoastră aflând cum se prepara crema de vanilie simplu, delicios și ieftin.

Cum se prepara glazura de ciocolata pentru prajituri?