Cum sa decorezi partea de sus a unui tort cu mastic ?

Cum sa decorezi partea de sus a unui tort cu mastic ?

Torturile care ies din cele mai faimoase bucătării ale lumii sunt privite de mulţi ca o artă în sine. Pentru a afla cum sa decorezi partea de sus a unui tort cu mastic trebuie urmate doar câteva sfaturi.

Minunăţiile culinare care sunt decorate cu mastic sunt un deliciu atât pentru văz cât şi pentru simţ. Cum sa decorezi partea de sus a unui tort nu este un procedeu foarte bine definit, întrucât materialul în sine lasă loc creativităţii.

Reţeta propriu - zisă pentru mastic nu este una complicată, însă foarte necesară în reuşita cum sa decorezi partea de sus a unui tort pentru a obţine laudele tuturor.

Pentru prepararea masticului va fi nevoie de: un pachet de bezele (de preferabil albe) , colorant alimentar, 1 lingură de suc de lămâie sau apă, 1000 grame de zahăr pudră, sucitoare.

Pasul următor este topirea bezelelor, care se poate face în două feluri: 10 - 20 de secunde în cuptorul cu microunde împreună cu apa sau sucul de lămâie sau câteva minute la foc mic Bain - Marie. După care se adaugă colorantul alimentar şi se amestecă bine până la dispersarea în mod egal a culorii.

Se lasă vasul la răcit şi se tapetează o faţă de masă din plastic sau îmbrăcată în folie cu zahărul pudră după care se răstoarnă amestecul de bezele. Atenţie mare la amestecul cald de bezele deoarece este foarte lipicios.

Se frământă amestecul peste zahărul pudră până la o consistenţă mai tare, dar maleabilă, adăugându-se la nevoie mai mult zahăr pudră.

La final se întinde amestecul pe masă cu o sucitoare până la mărimea dorită. Se aşează cu atenţie peste tortul preparat şi uns în prealabil cu cremă pe toată suprafaţa.

Pentru a dezvolta mai multe modalităţi cum sa decorezi partea de sus a unui tort si pentru diverse forme şi figurine se va folosi acelaşi mod de preparare al masticului. O diferenţă majoră o are cantitatea de bezele topite care este jumătate pentru flori şi figurine şi 1/4 pentru forme mai mici.

Formele se pot face cu ajutorul instrumentelor de tăiat biscuiţi pentru o manevrare mai uşoară.

Bazată foarte mult pe creativitatea individuală, masticul, precum şi formele rezultate din acesta variază în funcţie de experienţa bucătarului precum şi de dexteritatea acestuia. Materialul maleabil permite crearea frunzelor pentru flori, forme de obiecte, figurine etc. Posibilităţile sunt nelimitate!

În concluzie, modul cum decorezi partea de sus a unui tort cu mastic e o modalitate uşoară şi elegantă de a decora un tort. Pe lângă aportul vizual, acesta aduce prăjiturii un gust aparte.

Veți avea nevoie de:
  • Cum sa decorezi partea de sus a unui tort
#1

Cum sa decorezi partea de sus a unui tort

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Alimente și băuturi

Cei mai faimosi

Cum se prepara glazura de ciocolata pentru prajituri?

Glazura de ciocolata ne face cu ochiul din vitrina oricarei cofetarii sau ne ispiteste sa o folosim la orice prajitura am prepara acasa. O placere vinovata pe care o savuram de fiecare data cu placere.

Cum se prepara crema de ciocolata pentru tort?