Cum se prepara ceaiul intr-un ceainic?

Cum se prepara ceaiul intr-un ceainic?

Cum se prepara ceaiul ramane o preocupare de mare insemnatate a multor persoane in zilele cu oscilatii de temperatura si urmareste sa confere rezistenta organismului la imbolnavire.

Multe studii efectuate relateazacum se prepara ceaiul astfel incat sa prezinte beneficii asupra starii de sanatate a consumatorului, evitand diminuarea sau pierderea totala a valorilor curative.

In mod clar, aproape orice persoana stiecum se prepara ceaiul, insa modul de organizare de cele mai multe ori este gresit. Ceaiul este considerat un leac bun pentru diferite afectiuni iar modul de preparare intr-un ceainic reprezinta cea mai buna solutie pentru a-si pastra proprietatile tamaduitoare intacte. In practica se folosesc tot felul de vase si procedee care duc la pierderea sau diminuarea efectelor benefice asupra organismului. O metoda englezeasca de preparare a ceaiului consta in incalzirea ceainicului cu apa, in apa fierbite se adauga frunzele de ceai, cate o lingurita pentru fiecare cana de apa si inca una in plus, apoi se lasa la infuzat 5 minute fara foc. Se amesteca continutul cu o miscare circulara a ceainicului si se serveste in cescute, ca atare sau indulcit. O alta medoda - chinezeasca -consta in folosirea ceainicelor mici de ceramica nesmaltuita asezate in boluri intinse. Mai departe, se procedeaza la clatirea ceainicelor cu apa fierbinte si la adaugarea frunzele de ceai, 1-2 lingurite pentru fiecare portie. Frunzele sunt inmuiate cu cateva picaturi de apa fierbinte pentru a elibera principiile active si pentru a fi adulmecata aroma, apoi se adauga restul de apa si se scurge ceaiul in cescuta pentru a fi consumat. Temperatura apei si timpul de infuzare se va stabili in functie de amestecul de plantele medicinale. Pe langa gustul imbietor si rafinat, fiecare tip de ceai are beneficiile sale asupra organismului uman. Ceaiurile consumate zilnic sau la 2-3 zile protejeaza organismul de raceli si alte boli, confera hidratare, energie si buna-dispozitie. Ceaiul cald este bautura cea mai indicata a fi consumata pe perioada intregului an, dar cu intensitate crescuta in anotimpul rece. De regula, alegerea plantelor medicinale se realizeaza in functie de nevoile organismului sau cu scopul de a intarii imunitatea acestuia. In tratamentul diverselor afectiuni se va proceda la alegera unui amestec corespunzator de plante prin consultarea retetelor expuse in carti de specialitate.

Cum se prepara ceaiul intr-un ceainic necesita un mod de organizare si informare corespunzator, astfel incat ceaiul sa devina o alternativa sanatoasa de bautura calda, cu efect in sustinerea functiilor organismului.

Veți avea nevoie de:
  • cum se prepara ceaiul
#1

cum se prepara ceaiul

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Bauturi

Cei mai faimosi

Cum sa faci o cafea la ibric?

Cum sa faci o cafea devine o chestiune de indemanare si rabdare, in anumite cazuri. Exista diferite aparate electrice la indemana oricui, insa nimic nu se compara cu o cafea facuta la ibric.

Cum sa obtii lapte degresat in conditii casnice?