Cum se prepara cafeaua cu condimente?

Cum se prepara cafeaua cu condimente?

Asa cum prin creativitate se realizeaza operele de arta, tot astfel exista creativitate si in cazul metodiciicum se prepara cafeaua, amestcand diferite condimente care dau cafelei un gust mai apetisant si un aspect corespunzator.

Gustul, pentru bautorii cafelei, este un aspect foarte important, drept pentru care exista anumite secrete cum se prepara cafeauadandu-i un gust mai imbietor, sau proprietatea de a-i mari beneficiile asupra organismului.

O prima taina cum se prepara cafeauavizeaza un condiment numit cardamomul. Acesta este renumit pentru finul sau parfum deosebit de puternic, dulce, dar in acelasi timp si iute, imprimand un gust rafinat de lamaie, portocala si camofor. In planul sanatatii, acest condiment reprezinta un bun antioxidant, antiviral, antibacterial si antifungic. Cu alte cuvinte, acest condiment trateaza si afectiuni incepand de la o simpla raceala si terminand la afectiuni gingivale, ulcerele bucale sau chiar eliminarea infectiilor de la nivelul tractului urinar. Primul pas in prepararea acestui tip de cafea este incalzirea apei intr-un ibric, dupa care se adauga zaharul (dupa gust) . Se amesteca in continuare usor de 3 ori, de fiecare data pana cand se umfla, iar abia la sfarsit se adauga cardamomul. Trebuie lasat cateva minute pentru a se lasa zatul, dupa care se adauga, dupa preferinta, frisca sau spuma de lapte. Este recomandat ca aceasta cafea sa se bea fierbinte. Deasemenea, exista o metoda cum se prepara cafeauafolosind un mix de ingrediente: nucsoara, scortisoara si cuisoare. Pentru prepararea cafelei cu aceste ingrediente, este necesar sa se prepare intai un amestec al celor trei ingrediente. Cantitatea pentru obtinerea amestecului trebuie sa fie de o lingurita din fiecare condiment, iar toate cele trei trebuie sa fie pudra. Modul de preparare este unul foarte simplu. Dupa fierberea cafelei obisnuite, se adauga un varf de lingurita (la fiecare doua cesti) din amestecul obtinut din condimentele enumerate. Gustul va fi unul select, apetisant si aromat, insa daca unul din aceste condimente nu este pe gustul persoanei, se poate elimina si adouga altceva, ca de exemplu: vanilie, coaja de lamaie, piper rosu. Deasemenea, fiind un mod creativ de a prepara cafeaua, cantitatea de condimente se poate ajusta dupa gust. Nu este exclus sa se incerce si alte condimente ce pot fi adougate peste acestea trei sau pot fi total substituite cu altele.

Cu alte cuvinte, reguli cum se prepara cafeauacu condimente, nu exista. Toate aceste metode sunt delicioase, dar in functie de gustul si creativitatea fiecarei persoane, se poate prepara o cafea speciala.

Veți avea nevoie de:
  • cum se prepara cafeaua
#1

cum se prepara cafeaua

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Bauturi

Cei mai faimosi

Cum sa obtii lapte degresat in conditii casnice?

Laptele degresat este un aliment sănătos și lipsit de grăsim ce ne oferă opțiunea de a savura gustul laptelui fără a intra în contact cu grăsimea animală. Află cum sa obtii lapte degresate în condiții casnice !

Cum se prepara cognacul in conditii casnice?