Cum sa obtii lapte degresat in conditii casnice?

Cum sa obtii lapte degresat in conditii casnice?

Laptele degresat este un aliment sănătos și lipsit de grăsim ce ne oferă opțiunea de a savura gustul laptelui fără a intra în contact cu grăsimea animală. Află cum sa obtii lapte degresate în condiții casnice !

Tot mai multe femei, și nu numai, se îngrijorează de caloriile și colesterolul în exces și de aceea dintre laptele integral, cel semi-degresat și cel degresat, îl vor alege pe cel din urmă. Iată cum sa obtii lapte degresat acasă !

Cum să transformi laptele integral în lapte degresat

Există mai multe tipuri de lapte pe piață, de la laptele integral (cel mai apropiat de cel proaspăt de vacă) , până la cele aromate (lapte cu cacao, lapte cu căpșuni, lapte cu vanilie, etc. ) și până la cele semi și degresate complet. S-a dovedit că un pahar de lapte integral are 150 de calori, cele aromate au valori de peste 200 de calori, iar cele degresate de 90 de calori. Alegerea evidentă a celor responsabili pentru sănătatea lor este clară. Haideți să aflăm cum sa obtii lapte degresat :

Laptele degresat ambalat de firmele de lactate este produs prin amestecarea la mari viteze a laptelui integral, în cadrul unor uriașe cetrifugi (unde grăsimea animală se va despărți de partea pur lichidă a laptelui) , însă putem face aceasta și în cadrul mediului casnic, putem alege din două metode:

Prima metodă presupune încălzirea laptelui la temperaturi mari, până când acesta dă în clocot, apoi îl vom lăsa să se răcească. După răcirea lui vom elimina depunerea de deasupra cu ajutorul unei linguri. Vom repeta această acțiune (fierbere, răcire și înlăturarea depunerii) până când nu va mai apărea depunerea de grăsime, și vom obține un lapte degresat produs în regim casnic. Atenție însă să nu lăsăm niciodată laptele să fiarbă foarte mult, pentru că se va afuma și va prinde un gust ușor de ars, după ce acesta dă în clocot vom stinge sursa de căldură.

Cea de-a doua metodă ne învață cum sa obtii lapte degresat folosind o tehnică tradițională, ea presupune lăsarea peste noapte a laptelui într-o oală acoperită cu un prosop sau un tifon la temperatura de 8-10 grade (într-o debara mai răcoroasă) , laptele se va îmbrânzi, iar a doua zi se va da la o parte grăsimea de deasupra, iar rezultatul rămas va fi un lapte degresat cu procentajul de grăsime undeva la 0,5 - 1% ce se va fierbe și se va servi. De reținut este că această metodă funcționează doar la laptele proaspăt, nefiert.

Așadar, regimul nostru alimentar și aspectul nostru fizic nu vor mai avea de suferit datorită caloriilor în exces, deoarece am aflat cum să eliminăm cantitatea acestora, știind cum sa obtii lapte degresat.

Veți avea nevoie de:
  • cum sa obtii lapte degresat
#1

cum sa obtii lapte degresat

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Bauturi

Cei mai faimosi

Cum se prepara ceaiul intr-un ceainic?

Cum se prepara ceaiul ramane o preocupare de mare insemnatate a multor persoane in zilele cu oscilatii de temperatura si urmareste sa confere rezistenta organismului la imbolnavire.

Cum se prepara cafeaua cu condimente?