Cum sa faci o cafea la ibric?

Cum sa faci o cafea la ibric?

Cum sa faci o cafea devine o chestiune de indemanare si rabdare, in anumite cazuri. Exista diferite aparate electrice la indemana oricui, insa nimic nu se compara cu o cafea facuta la ibric.

Cum sa faci o cafea la ibric are implicatii asupra obtinerii tariei, aromei si a unui plus de savoare. Cafeaua la ibric este preferata intr-un moment in care aroma sa va umple intreaga fiinta cu energie si bunastare.

Elementul de baza la cum sa faci o cafea este rabdarea. Principala aspiratie se indreapta spre a obtine o cafea la ibric plina de savoare. Cafeaua reprezinta o bautura foarte apreciata pentru proprietatile sale de revigorare a organismului si este consumata la scara larga. Consumul de cafea se obisnuieste dimineata, insa multe persoane prefera sa il foloseasca ori de cate ori simt nevoia. Cafeaua la ibric se remarca printr-o aroma mult mai ampla si bogata decat cafeaua obtinuta la aparate electrice si modul de a o obtine este simplist. Exista cateva aspecte importante in prepararea cafelei la ibric: cafeaua se pregateste numai in cantitati mici, nu se adauga cafea peste apa rece si nu se obisnuieste sa se indulceasca pe foc. Procedura de baza consta in punerea pe foc a ibricului cu apa, apoi cand apa incepe sa fiarba se va adauga cafeaua cu lingurita, in functie de cate porti au fost gandite sa se obtina. Astfel, se va presara 4 lingurite de cafea la o singura portie pentru a obtine o cafea tare si aromata sau 3 lingurite pentru o cafea putin mai slaba. In momentul in care da in fiert se va opri focul si se va astepta decantarea zatului, cam 3 sau 4 minute. In tot acest timp se va acoperi ibricul pentru a se pastra aroma si savoarea intacta. In vreme ce se asteapta decantarea zatului, se alege si se pregateste cescutele in care urmeaza a se servi cafeaua. Odata trecut timpul, se ia ibricul cu grija pentru a nu deranja zatul decantat si se toarna cafeaua in cescute. Se va indulci cu zahar sau miere si se va servi alaturi de biscuitei, in functie de preferinte. Acesta este momentul principal de extaz, in care gustul aromat invaluie intreaga fiinta si ii confera energie, vitalitate si un efect deplin. Cum sa faci o cafea la ibric este o intrebare grea, insa raspunsul este simplu si eficient atunci cand exista un imbold. Cafeaua este cel mai utilizat stimulent, cu implicatii majore asupra sanatatii si vitalitatii organismului uman.

Cum sa faci o cafea la ibric nu presupune cine stie ce tehnici periculoase sau dificile, insa rezultatul ofera o senzatie unica, intr-un moment al zilei in care o cafea este stimulentul perfect pentru activitatile de zi cu zi.

Veți avea nevoie de:
  • Cum sa faci o cafea
#1

Cum sa faci o cafea

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Bauturi

Cei mai faimosi

Cum pregatim sirop din samburi de cedru in cel mai simplu mod?

Siropul de cedru are foarte multe proprietati curative, fiind folosit pentru tratarea multor afectiuni. Cum pregatim sirop din samburi de cedru? Ce anume trebuie sa stim si de ce anume avem nevoie?

Cum se prepara ceaiul intr-un ceainic?