Cum se prepara ouale de gaina in cuptorul cu micriunde?

Cum se prepara ouale de gaina in cuptorul cu micriunde?

Lipsa de timp generată de ritmul tot mai alert al vieții cotidiene ne obligă să găsim metode mai rapide de a găti. Află cum se prepara ouale de gaina cu ajutorul unui cuptor cu microunde !

Tot mai multă lume deține aparatură electrocasnică de ultimă generație, dar și mai mulți nu mai au timp pentru a găti. Iată cum se prepara ouale de gaina ușor și rapid, folosind microundele.

Două rețete de ouă la microunde

Aflându-ne în secolul vitezei, toate activitățile noastre le facem într-un ritm alert. Vrem să servim la micul dejun ouă de găină, dar în zece minute trebuie să plecăm la serviciu? Află cum se prepara ouale de gaina la cuptorul cu microunde cu ajutorul a două rețete rapide:

Prima rețetă prezentată este cea de ouă ochiuri la microunde. Tot ce trebuie să facem este să ungem o farfurie plată cu ulei de floarea soarelui/ palmier (putem să folosim o pensulă de gătit) , să o dăm la cuptorul cu microunde, la putere maximă, pentru două minute, apoi o scoatem cu ajutorul unei mănuși (pentru că farfuria și uleiul vor fi foarte fierbinte și vom risca să ne frigem) , să spargem ouăle pe farfurie (vom avea grijă să se întindă cât mai mult, pentru a nu se sparge în cuptor și pentru a se face într-un mod corect, suprafața de impact să fie tot mai mare, iar consistența oului să nu fie nici prea groasă, nici prea subțire) și vom da la microunde pentru încă un minut și jumătate, apoi le vom scoate și vom observa că ouăle au textura celor prăjite complet în ulei, dar fără a fi uleioase, vor avea umiditatea optimă (nu vor fi nici uscate, nici inundate de ulei) , iar savoarea va fi exact ca cea a celor făcute în tigaie.

Cea de-a doua rețetă prezentată pentru a afla cum se prepara ouale de gaina la microunde este cea de ouă poșate. Vom avea nevoie de un castron cu apă în care vom adăuga un pic de sare și-l vom introduce în cuptorul cu microunde pentru trei minute la putere (pentru a fierbe apa, se poate folosi și apă gata fiartă, dar care ar mai fi rolul microundelor) , după terminarea celor trei minute vom scoate castronul, vom sparge ouăle în apa fiartă și vom introduce iar castronul în cuptor pentru un minut jumătate, apoi îl vom scoate. Vom observa că textura oului este perfectă, iar gustul va fi savuros, la fel ca cel făcut pe aragaz, dar mult mai rapid.

Așadar, am aflat cum se prepara ouale de gaina ușor și rapid cu ajutorul cuptorului cu microunde. Micul dejun nu va mai fi o povară pentru noi, iar mâncarea uleioasă va dispărea din meniul nostru. Poftă bună !

Veți avea nevoie de:
  • cum se prepara ouale de gaina
#1

cum se prepara ouale de gaina

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Alimente și băuturi

Cei mai faimosi

Cum sa gatesti salata de ou in 15 minute ?

Cum sa gatesti salata de ou. Oul este unul dintre produsele cele mai usor de preparat. Bogat in vitamine, minerale si proteine, este o gustare foarte buna pentru dimineata. Si nu numai.

Cum pot fi gatite nucile: 3 variante de retete